- Administratie en boekhouding
- Financieel
- Alternatieve financieringsbronnen
- Subsidie voor een opleiding als zzp'er
- Bezuinigen & besparen als ondernemer
- Kan ik als zzp’er een hypotheek krijgen?
- Subsidies en regelingen voor starters
- Welke investeringsregelingen zijn er?
- Zakelijke rekening, is het nodig?
- Fiscaal
- ICT
- Starten
- Juridisch
- Marketing en Acquisitie
- Verzekeringen
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.
Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.
De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.
Subsidie voor een opleiding als zzp'er
Bestaat er een subsidie voor het volgen van een opleiding als zzp’er?
Tijdens je loopbaan is het belangrijk je te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste trends in je vakgebied. Dat is belangrijk als je in loondienst werkt, maar zeker ook als je zelfstandig ondernemer bent. In loondienst worden de kosten van een opleiding meestal betaald door de werkgever. Maar als zelfstandige ben jij de werkgever. Daarom zijn er in het verleden subsidies geweest voor zelfstandigen die een opleiding willen volgen.
Ontwikkeling is belangrijk
Zzp’ers dragen bij aan de economie. Ze zijn onmisbaar en dragen door hun flexibiliteit en bereidheid risico te nemen bij aan het herstel van de economie. Het is daarom belangrijk dat juist zij, jij dus, gestimuleerd worden om zich te blijven ontwikkelen. Op vakinhoudelijk gebied, maar ook op het gebied van verdieping en ontplooiing van ondernemerskwaliteiten.
Sociaal Fonds (ESF)
Tot voor kort konden zzp’ers kunnen aanspraak maken op subsidies uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Via de stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Zelfstandigen Zonder Personeel (OOZZP) kon je subsidie krijgen voor een opleiding. Op dit moment is dit niet meer mogelijk. Subsidies komen en gaan. Check daarom altijd even of er misschien een (Europese) subsidie is.
Wat kun je wel doen?
Je mag de opleidingskosten aftrekken als kosten van je bedrijf. Dat scheelt je in de kosten. Bovendien mag je de uren die je maakt opschrijven voor het urencriterium.