Steeds minder contant geld
Een luxe auto, een dure tas, designer kleding uit de P.C. Hooftstraat of een exclusief horloge. Grote dure uitgaves die niet te betalen zijn. Toch worden deze uitgaves vaak met contant geld betaald. Dit kan een voorbeeld zijn van het witwassen van crimineel geld.
Dit is niet altijd het geval. Verschillende particulieren betalen uitgaves ook contant. Mocht er een plafond komen voor contante betalingen in ons land en is in een van onze buurlanden dit plafond hoger, dan kan het zomaar zijn dat klanten zich gaan verplaatsen naar het buitenland. Dat wil natuurlijk geen enkele ondernemer.
Ook is geld overmaken in Europa erg duur, waardoor het afschaffen van contante betaling nadelig kan werken voor bepaalde ondernemers. Het zou namelijk een nadelige invloed kunnen hebben op de winst.
Er wordt jaarlijks ruim 13 miljard euro crimineel geld witgewassen. Dit probleem moet worden aangepakt volgens het kabinet. Zij heeft een wetvoorstel ingediend bij de Raad van State om contante betalingen boven de 3000 euro te verbieden. Ze willen het criminelen moeilijker maken contant geld uit te geven en wit te wassen.
Bron: De Ondernemer
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.
Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.
De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.