Ziekteverzuim het laagst in de horeca
Vorig jaar was het ziekteverzuim het laagst in de horeca, in de sector openbaar bestuur is dit juist het hoogst. De belangrijkste reden is de gemiddelde leeftijd van de branche en hoe zwaar het werk is. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
In de horeca is de gemiddelde leeftijd het laagst en wordt er veel geflexwerkt. Hierdoor is het verzuim slechts 2,2% tegenover 5,3% in het openbaar bestuur (o.a. gemeenten en provincies).
Het gemiddelde ziekteverzuim was in 2016 3,9%. Naast leeftijd en geslacht maakt het ook uit wat voor werk er wordt gedaan. In sectoren waar het werk zwaarder is, zoals bij de brandweer en politie, is het verzuim hoger. Omdat in de horeca veel flexibel wordt gewerkt en werknemers vaak zelf kunnen bepalen wanneer ze werken, is het ziekteverzuim ook lager.
Naast het openbaar bestuur is het verzuim ook hoog in de gezondheidszorg, onderwijs en industrie. Bij financiële instellingen, landbouw en visserij en informatie en communicatie is het verzuim relatief laag.
Relevante artikelen
Reacties
Reactie plaatsen
Reacties plaatsen is uitgeschakeld
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.
Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.
De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.
{{c.UserName}}
{{c.PostedOn}}
Reactie plaatsen
Reactie wijzigen