Deel dit nieuws

RIVM: Minder, gezonder en duurzamer eten

24 januari 2017  

Gezonder eten

We moeten veiliger, gezonder en duurzamer gaan eten. Dat is niet alleen goed voor ons, maar ook veel beter voor het milieu. Dit zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Minder eten

Het RIVM geeft een aantal punten aan waarmee Nederlanders gezonder kunnen gaan eten:

  • Niet te veel eten
  • Meer plantaardig voedsel eten
  • Minder dierlijke producten
  • Minder suiker
  • Minder alcohol

Minder zieken

Als Nederlanders gezonder gaan eten, zal dat leiden tot minder chronisch zieken en zullen de gezondheidsverschillen kleiner worden. Minder vlees eten zorgt bovendien voor een beter milieu en minder voedselinfecties.

Beter voor het milieu

Niet alleen de gezondheid van Nederland zal verbeteren, ook geeft het RIVM aan dat het goed voor het milieu is als we gezonder gaan eten. Nu zorgt de voedselindustrie voor ongeveer net zoveel broeikasgassen als ons vervoer (auto’s, vrachtwagens etc.). Daarnaast wordt er tientallen kilo’s voedsel per jaar per Nederlander verspild. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Te kort aan personeel leidt tot hogere lonen
Bijtelling elektrische auto’s omhoog
Uitstoot broeikasgassen licht gedaald in 2018
Heb je een bedrijfsrestaurant? Stimuleer gezond eten!
MVO kan geld opleveren

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws